maandag 11 mei 2009

Niet overdrijven aub !!!

Hét grote nieuws van het afgelopen weekend was dat Tom Boonen aan de snuif had gezeten.

Voor velen een grote schande, want Tom heeft een voorbeeldfunctie, is topsporter, de ideale schoonzoon, een uithangbord, enz, enz ...

Ikzelf zal het gebruik van (hard -en soft-)drugs nooit goedpraten - ben dan ook een geheelonthouder en zie er het nut niet van in - het risico dat je neemt is groot - zeker in combinatie met drank, wat als het een verslaving wordt, combinatie drugs en verkeer, ... en nog vele andere redenen.

Wat hij dus gedaan heeft, is niet zo slim - al zeker niet als hij daardoor een strafzaak op het nippertje ontlopen is, en de toekomst van z'n ganse ploeg op het spel zet.

Maar toch een paar bedenkingen :

- het naast de pot pissen is gebeurd buiten competitie - probleem is dat Tom Boonen wielrenner is, en deze atleten op 2 wielen jammer genoeg zo streng gecontroleerd worden, dat ze zelfs in hun vrije tijd niet mogen doen wat ze willen. Bizar, want vindt deze controle plaats buiten Vlaanderen, wordt het zelfs nooit bekendgemaakt ...

Mocht Tom Boonen hierdoor nu de boel bedotten of anderen in gevaar brengen - maar dat is totaal niet het geval !

- Wanneer kan men spreken van een voorbeeldfunctie ? en wie legt dit Tom Boonen op ? volgens mij kunnen en mogen alleen zijn sponsers dit doen, want deze pompen véél geld in zijn ploeg - voor de rest niemand ! En al zeker de geldzieke schijnheiligaards van de UCI niet !

Als een minister voor de zoveelste keer met zijn zatte kloten in het openbaar verschijnt, dan wordt daar eens hartelijk mee gelachen ...

- En dan de pers - gisteren prachtige beelden gezien op alle Vlaamse tv-zenders - camera's die tussen de struiken toch wat schimmen filmen van Tom Boonen en z'n naasten - hoe ver kan/mag dit gaan ? en vooral, welk is het nut hiervan ?

Alles kan, alles mag ... respect voor de mens, welnee - zolang hun krantje maar beter verkoopt, er extra kijkers worden aangetrokken, ... Wanneer zal men daar de grens eens bepalen ???

- Afgelopen weekend heb ik een sterke column gelezen in DM van Hans Vandeweghe - inhoudelijk ging het over het te strenge controleren van de wielersport in vergelijking met de atletiek - vandaag lees en hoor ik dat diezelfde journalist het nog eens nodig vindt om een gesprek met Tom Boonen van vorig jaar op te rakelen - om nog eens dieper in die wonde te steken ?

Dit met (volgens mij) twee bedoelingen : ten eerste om zichzelf te bewijzen als dé sportjournalist om met deze "primeur" uit te pakken, want Meneer Vandeweghe heeft lang genoeg moeten zwijgen met z'n verhaaltje - ten tweede om zijn krant populair te maken met diezelfde zogezegde primeur (want andere kranten zoals L'équipe zaten met dit nieuws ook op vinkenslag)

Ik voorspel vanavond in het "kwalitatieve" Ter Zake nog eens een extra item over dit wereldschokkende nieuws - Phara zal wss ook een gastspreker ontvangen à la "le dieu Vandeweghe" - VTM zal mss bomma en bompa Boonen gefilmd hebben - ...

En in China is het morgen precies één jaar geleden dat duizenden mensen zijn gestorven tijdens een aardbeving - en daar wordt de oorzaak van de vele instortingen in de communistische doofpot gestoken (en krijgt het bij ons amper wat lijntjes in de krant)

Lijntjes ... :)

de leute,
Yves.

Geen opmerkingen: